Пропонуємо вашій увазі прекрасний низькокалорійний десерт – самбук із гарбуза та яблук. Мікс гарбуза із яблуком – найкорисніше поєднання. Наш організм особливо потребує додаткових вітамінів восени. Такий десерт – ще одна можливість доповнити наш раціон такими корисними мікроелементами як залізо і ще цілим рядом вітамінів. М’якіть гарбуза і яблука ми запікаємо, отримуючи, таким чином, незабутній свіжий аромат і зберігаємо усю користь цих продуктів. Гарбуз та яблуко є низькокалорійним десертом, таким важливим та необхідним для бажаючих поласувати та одночасно зберегти свою фігуру в нормі. Ось такий нескладний спосіб урізноманітнити осінні будні.
Духовку розігріти до 175°C градусів. Гарбуз помити, очистити від шкірки і насіння. Яблука помити, очистити, видалити серцевину.
М'якоть гарбуза і яблука нарізати часточками, запекти до м'якості, близько 20 хвилин. Блендером подрібнити в пюре. Яйце розбити, відокремити білок від жовтка.
Желатин повністю розчинити в теплій воді. У гарбузово-яблучне пюре додати цукор, лимонний сік, яєчний білок і збити все в пухку масу. Постійно помішуючи, тонкою цівкою влити розчинений желатин. Розлити масу по креманках або склянках і поставити в холодильник до застигання (близько години).