Гриби запечені
Кількість порцій - 2
Час приготування - 1 г 20 хв

Гриби запечені

Слід зауважити, що гриби часто використовують у кулінарії, щоб замінити м'ясо. Звичайно, на перший погляд здається, ну що в них такого спільного? Але насправді, якщо ви хочете внести різноманітність у свій раціон, тоді можна спробувати замінити одне іншим. Гриби приваблюють багатьох своїм незвичайним і характерним смаком. Та й готувати їх не довше, ніж м'ясо. Тому швидкий і простий варіант - це запекти гриби у духовці. По-перше, страва вийде більш насиченою і ароматною. А по-друге, це корисніше, ніж смажені гриби. За бажанням можна першим шаром викласти картоплю, і тоді у вас вийде повноцінна запечена страва.

Інгредієнти

  • Печериці свіжі - 0,5 кг.
  • Кунжут - 2 ст. л.
  • Масло вершкове - 1 ст. л.
  • Сметана - 3 ст. л.
  • Борошно пшеничне - 1,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений - 0,3 ч. л.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Сіль - за смаком

Етапи приготування

  • 01

    Свіжі гриби перебрати, очистити, ретельно промити під холодною проточною водою і нарізати скибочками вздовж волокон.

  • 02

    Приготувати сметанний соус: обсмажити на сухій сковороді просіяне пшеничне борошно, потім додати сметану і трохи солі, довести до кипіння і зняти з вогню.

  • 03

    Заправити гриби чорним перцем, кунжутом, цукром, сметанним соусом і рослинним маслом, добре перемішати і дати настоятися 40 хвилин в прохолодному місці.

  • 04

    Деко змастити вершковим маслом, викласти на нього гриби і поставити в розігріту духову шафу. Запікати при 180ᵒС приблизно 30 хвилин.

Товар додано до кошику