Ми стали краще
Icon
Спробуйте новий дизайн, що став чистішим та кращим, а також був адаптованим для мобільних пристроїв
Спробувати новий дизайн
Час до закриття найближчого вікна доставки Рус Укр Eng
Головна Рецепти › Карамельно-грушеве масло
Карамельно-грушеве масло

Карамельно-грушеве масло

Рецепт такого карамельно-грушевого масла хороший тим, що зробивши його один раз, можна запастися таким десертом на всю зиму. Воно в банках в затишному місці може знаходитися досить довгий час. Смак від цього ніяк не зміниться, а навіть покращиться. Як же буде приємно дістати баночку такого масла в холодний зимовий вечір і насолодитися ним, згадуючи теплі дні і запах літа. Масло виходить дуже ніжним і м'яким. Їсти його можна з будь-яким печивом, хлібом, або з чим вам ще захочеться. А якщо воно вам дійсно сподобається, ви можете експериментувати так само з іншими фруктами, і зробити різноманітний запас на зиму з різних фруктів.

Кількість порцій 16
Час приготування 60 хв

  1. 1. Сік яблучний — 50 мл
  2. 2. Лимон — 100 г
  3. 3. Груша — 7 кг
  4. 4. Цукор — 600 г
  5. 5. Горіх мускатний мелений — 1 ч.л.
  6. 6. Сіль — 1 ч.л.

Етапи готування

  1. У великій каструлі змішати яблучний сік і 4 столові ложки лимонного соку.

  2. Очистити груші по одній і видалити насіння. Порізати на невеликі шматочки і викласти в сік. Поставити приблизно на 15 хвилин на середній вогонь, помішувати. Злегка зменшити вогонь, накри кришкою і варити ще 20 хвилин, поки груші не стануть дуже м'якими.

  3. Зняти з вогню і пресом для кртоплі перетворити масу в пюре. Додати решту лимонного соку, мускат, цукор і сіль. Довести до кипіння на середньому вогні, помішуючи, поки цукор не розчиниться. Злегка зменшити вогонь і варити не закриваючи кришкою, приблизно 1 годину, поки маса не загусне і об'єм не зменшиться до 8 склянок.

  4. Викласти грушеве масло в 8 півлітрових банок, залишаючи зверху місце, і щільно закрити гарячими кришками. Поставити в каструлю з киплячою водою на 10 хвилин. Охолодити і поставити в темне прохолодне місце.